“History doesn’t repeat itself, but it does rhyme.”
— Mark Twain

Norway Gets Midnatt i Peking

Posted: March 1st, 2013 | No Comments »

This is my first post in Norwegian! Midnight in Peking is now out in Norwegian – I have to say this is quite satisfying given how much crime fiction has been coming from Norway to the rest of the world in recent years, I feel I may be slightly easing the trade balance here!!. Anyway, here’s the details for my Norwegian readers of Midnatt i Peking from the great publishers Forlaget Oktober and translator Erik Krogstad…

Midnatt i Peking

Mordet som rystet det gamle Kinas siste dager

Innbundet_fullbok

En iskald januarmorgen i 1937 blir liket av Pamela Werner, adoptivdatteren til den tidligere britiske konsulen E.T.C. Werner, funnet ved foten av det myteomspunne Revetårnet i Peking. Pamela ble 19 år, og hjertet hennes er skåret ut.

Mordet opprører en hel verden med sin bestialitet, og fascinerer med mistanker og rykter som går i alle retninger: Er morderen en av de japanske soldatene som omringer byen? Eller et medlem av triadene? Rektoren på skolen? En av
reveåndene som flakker rundt på kirkegårdene?

Etterforskningsteamet består av en britisk og en kinesisk politimann, men de klarer ikke å løse saken.

Bare  E.T.C. Werner gir ikke opp. Han forfølger spor som går til Legasjonskvarteret der utlendingene bor i sine store hus, og til bordellene og heroinbulene i Slummen. Men ingen vil høre på strømmen av henvendelser fra en desperat far. Da japanerne kort tid etter inntar Peking, blir Werner deportert til en av deres uhyggelige fangeleire.

75 år senere kommer historikeren Paul French tilfeldigvis over mappen med E.T.C. Werners papirer og brev i Scotland Yards arkiver. Nå kommer sannheten for en dag – mer urovekkende og forferdelig enn noen kunne tenke seg.

“Dette er en skikkelig mordhistore, godt fortalt, med all den ekstra bonus en kunnskapsrik turguide til det gamle Kina kan bidra med. Takknemlige lesere kan knapt be om mer.” THE WASHINGTON POST

“En oppslukende og fascinerende ‘true crime’. Boken overskrider sjangre og fanger atmosfæren i 1930-tallets Peking.”

THE BOOKSELLER

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter


Leave a Reply